Övernatta i Cambridge

Letar du hotell i Cambridge? Du kanske minns att jag i mitt inlägg skrev att stationen ligger en bit från stadskärnan. Ändå är det just vid stationen jag väljer att bo. Anledningarna är flera.

Det finns idag få Bed and breakfasts som är billiga. Konceptet har utvecklats till vad som nästan är små boutiquehotell med frukost och kostar därefter. Det blir därför ofta betydligt billigare på enklare hotell. Sådana finns det inte många i Cambridges centrum. Själv gillar jag också att basera mig på en plats och göra dagsutflykter. Av de här skälen passar Ibis Cambridge Central Station mig jättebra där det ligger på stationstorget med inte bara tågen utan även mängder av bussar utanför.

Alldeles bortom stationen.

Den ungdomliga personalen välkomnar mig med leenden i receptionen som mest består av en liten pulpet i den coola lobbyn med varma, jordnära färger.

Uppe på rummet överraskas jag av att sängen är skönare än jag trott. Sängkläder och kuddar litar jag alltid på i Storbritannien och det finns eluttag vid sängen. Rummet går i dämpat varma färger även det. Ute är det kallt eftersom det är mitt i vintern och kanske är det lite i kyligaste laget därinne men inte så jag går och huttrar.

Badrummet är fräscht och har allt du behöver, inklusive skämtsamma tvålflaskor. Det enda jag irriterar mig på är att det egentligen inte är ett rum utan en våtrumskabin som byggts in i rummet. Det har gjort att det är ett decimeterhögt steg ner från badrummet tillbaka in i rummet. Inte så bra om jag rest med någon äldre med dålig syn och kassa knän som är uppe och kissar på nätterna, tänker jag. En gång glömmer jag själv bort mig och ena foten landar hårdare än det behövts.

Här gäller det att minnas steget.

Det är dock det enda fel jag kan hitta. Rummet har utsikt in mot stadskärnan men där ser du just avståndet även om det är fullt möjligt att gå om du inte har bråttom. Det är bara inte så mycket att se i början.

Nu när jag reser mycket ensam igen så uppskattar jag hotell med barer eller en bra lobby där jag kan titta på folk och skriva resedagbok istället för att häcka på rummet. Här har de lyckats på den fronten. Bredvid lobbyn ligger ett café med rättigheter och det annonserar även för lokalbefolkningen utanför så hit kommer ibland inte bara gäster. I och med att det är ett hotell så har de öppet längre än många andra caféer. Stämningen är lugn men social och de som kommer verkar mest vara stammisar och vänner till personalen.

Om du bokat frukost så serveras den i matsalen på första våningen. Däremot kan du köpa mackor och enklare rätter även nere i caféet om du är på språng och kaffet är klart godkänt för en svensk. Även kvällstid kan du beställa sallader och annat här. Kommer du fram riktigt sent erbjuds bara små pizzor men det är absolut bättre än inget så dags. Naturligtvis är det halvfabrikat så personalen bara ska kunna värma upp dem men smaken var helt okej.

Även fyrbenta är välkomna här.
Kaffe finns i flera varianter och musiken är bra.

Det är bra men trevlig belysning i caféet och många eluttag så man kan sitta där och jobba både på kvällarna och om man väntar på tåget. Personalen verkar varva mellan café och reception och många är kanske studenter att döma av åldern men gästerna är i alla åldrar. Även djur är välkomna som på många ställen i England så är du allergiker så hör efter om djurfria rum. Jag trivs verkligen här och det känns prisvärt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog