Ännu en fin resa

Jag fick feeling som man brukar säga nuförtiden. Insåg att jag hade fört över en hel del semesterdagar från förra året och faktiskt borde ta lite extra påskledigt efter en hektisk start på året. Poff så hade jag bokat en resa och nu är jag just hemkommen från en rundtur bland lamm och skorstenar i främst Nordengland med några avstickare till Wales och London. En av mina bästa resor på länge.

Manchester, alltid pålitligt

Det var ju inte så länge sedan sist så det kan vara rekord som kortast tid mellan två resor till Storbritannien utan att jag bor där längre, jag är inte säker men kan definitivt vänja mig vid detta. Mina reflektioner den här gången blir av naturliga skäl inte så många för det har ju inte gått så många veckor men lite har allt hänt.

Det är fortsatt tradigt på baconfronten. Mängder av vanligt bacon istället för brittiskt kotlettbacon. En upptäckt jag nog glömde skriva om i vintras. Det märks inte minst på hotellen att bra mat kostar mer.

Jag har märkt att det sopsorteras något bättre. Allt ligger inte längre lika huller om buller i påsar på gatan när affärerna stängt. Likaså har flera hotell nu lappar om att man inte ska slänga allt i papperskorgen utan låta plast och annat ligga utanför den till städning.

Det börjar se trevligare ut.

Upptäckten av Sir Woofchester’s var en kul grej. Kan någon skapa delikata hundrätter även för svenska hundar och sälja in hos våra krogar snälla? Nu tittade jag inte på näringsinnehållet och något hälsofoder är det knappast men vilken grej en söndag på puben.

Klart jycken ska njuta på puben.

Såklart har jag också upptäckt en massa nya platser, restauranger och sevärdheter och passat på att träffa familj så nu har jag inga väntande inlägg i reserv efter resan utan ska sätta mig och sortera både intryck och bilder. Jag har också kvar inlägg att skriva om vinterresan som du kommer att få läsa framöver. Nu vill jag också planera nästa resa. Det är något med tillståndet i världen just nu som gör mig extra spontan.

12 kommentarer

  1. Monica · · Svara

    Låter bra allt. Vet också hur semesterdagar blev sparade pga av jobbets art och sen ska det bli långsemester tänkte man, haha. Kanske två veckor blev möjliga sommartid som det var i sjukhusvärlden och kanske ännu värre nu. Så jag tog lite spontant ibland för att använda dem.

    Roligt att du hunnit med både Yorkshire och Wales.

    Ha det så bra nu.

    Gillad av 1 person

  2. Ingrid Grahn · · Svara

    Vill bara säga ett stort tack för dina inlägg, läser dessa med stort nöje! Allt gott, Ingrid

    Gillad av 1 person

  3. Tack detsamma! Jag har det bra förspänt med kontorsjobb och kan ofta komma iväg en månad men då är mycket tid vikt till den oisolerade sommarstugan. Lyx som jag är tacksam för alltihop.

    Gilla

  4. Åh, tack! Det är så roligt att du läser.

    Gilla

  5. IngmarieAndersson · · Svara

    Vad härligt det låter med feelingen och att du gör slag i saken också. Det blir också väldigt inspirerande läsning!!!!            Själv behöver jag bli bättre på att göra fler små avsteg från vardagslunken. Jag och en arbetskamrat i samma ålder pratar en del om detta. Vi är något till åren(55) men ju unga samtidigt. Vi pratar om att vi vill prioritera att göra och lära oss i smått och stort på det privata planet och inte fastna för hårt i arbetet och pendlingen(även om jag trivs med det också).

    Tur att Storbritannien ligger så nära..

    Jag känner också väl igen det här du skriver om tillståndet i världen påverkar en.

    Stort tack för dina inlägg!!

    Gillad av 1 person

    1. Själv är jag 53 så kör på ni bara! 🙂 Jag trivs också bra på jobbet men det märks samtidigt att vi är ett gäng som nu är de äldsta och att ”ungdomarna” har en annan energi.

      Gilla

  6. Ingmarie Andersson · · Svara

    Vad härligt det låter med feeling och att du gör slag i saken också. Det inspirerande läsning också!!! Själv behöver jag bli bättre på att väva in avsteg i vardagslunken. Det blir lätt att jobbet och pendlingen tar över(även om jag trivs mkt gott med jobbet) . Jag och en arbetskamrat i ungefär min ålder (ca 55) något till åren men samtidigt unga pratar om att vi ska bli bättre på att prioritera att göra just så som du gjorde, lägga till några lediga dagar och över huvud taget prioritera sådant man vill göra.               Förresten bokade jag in mig på ett enklare hotell nära tågstationen i Leeds på tillbakavägen från Lake District. Jag ska besöka Otley show sedan har jag en heldag kvar att äventyra innan flyget går hem dagen där på.

    Stort tack för den källa till inspiration du är!!!

    Gilla

    1. Bokade du Discovery Inn så är det väldigt nära och helt okej om än enkelt. Kul med Otley Show. Den vill jag själv till. Har du planer på att se Leeds sista dagen så är både de gamla shoppingarkaderna och Royal Armouries kul. Annars finns det ju roliga saker runt omkring. Knaresborough är fint om du aldrig varit där. En tur till Skipton med sitt slott…

      Gilla

  7. Ingmarie Andersson · · Svara

    oj då jag skrev ett till inlägg för det jag skrev i förmiddags verkade inte registrerats under dagen… men medan jag skrev det nya måste det tidigare ha trillat in.. så nu blev det en dublett…

    Gilla

  8. Ingmarie Andersson · · Svara

    Hihi..det är just precis Discovery Inn som jag bokat 3 nätter till ett som jag tycker väldigt bra pris med frukost. Jag kommer nästan bara sova där så det är bra med enkelheten. Tack för mkt intressanta tipsen för jag vet än så länge inte riktigt vad jag ska se sista dagen.

    Gilla

    1. Det kommer ett inlägg om Discovery Inn framöver. 😁

      Gilla

      1. Ingmarie Andersson · ·

        Intressant !!! 😃🐕

        Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog