Koreansk snabbmat

Har du också märkt hur TimeOut har förändrats de senaste åren? Borta är tidningen som kändes unik och som var ett måste att köpa när man skulle till London, helst redan i de mest välsorterade tidningsbutikerna i våra storstäder här hemma för dyra pengar för att läsa på resan men annars rykande färsk vid ankomst. Här fanns allt om teaterföreställningar, komedikvällar, jazzklubbar och restauranger. Sedan började de ge ut egna guideböcker till västvärldens storstäder och nu har de alltså drabbats av den digitala konkurrensen och stöpt om sig men jag vet inte om jag är så värst nöjd. Journalistiken är sämre, tidningen saknar helt fokus på London och är full av klickbeten. Helt har tidningen inte tappat stinget dock, för nyligen kom till exempel en artikel om de 51 coolaste kvarteren i världen och ett av de är faktiskt Kelham Island som jag skrev om i mitt inlägg om Sheffield i somras.

Sheffield var inte en stad jag förknippade med mat innan jag spenderade mer tid där än tidigare men sjutton vet om jag inte gör just det nu. Som jag skrev i mitt inlägg om staden så finns det en sardinsk restaurang och mängder av annat lockande just i kvarteren runt hippa Kelham Island och det var flera ställen jag letat fram som jag inte hann prova eftersom anledningen till just det här besöket var fotbolls-EM snarare än uteätande. Ett av ställena på min lista som jag faktiskt hann med var koreanska DaShu.

Där den fula shoppinggatan The Moor tar slut och sista biten upp mot stadshuset och Peace Gardens börjar kan du istället svänga höger om du kommer nerifrån. Där, lite gömd i ett modernt kontorshus ligger en sådan där snabbmatsrestaurang man alltid letar efter istället för de gamla vanliga. En oberoende med ett eget koncept. Att jag alls hittade den var för att jag alltid sitter och studerar kartor när jag letar boenden och nu blir det oftast Google Maps där massor av roligt finns med. DaShu hade höga betyg så jag klickade in mig på hemsidan och blev såld. Jag gillar inte när restauranger försöker ha fem olika kök samtidigt för då är de sällan bra på något men däremot gillar jag fusion och stirrade fascinerat på bilden av menyn med pizza Spicy Kimchi Porkbelly. En hel pizza med asiatiskt sidfläsk och kimchi, det lät ju precis som den gången jag åt pizza med älg och lingonmjölk i Jokkmokk! Tyvärr fanns inte de olika koreanska pizzorna på menyn när vi väl kom men de lär göra comeback fick vi höra. Däremot fanns husets stående favoriträtt och det var nog egentligen bättre för det är en riktig koreansk rätt – Korean spicy chicken.

Den knapriga kycklingen väljer du delar av själv; vingar, lår eller en kombination. Den serveras med sås och ett tillbehör och det är upp till dig att välja vilka, som till exempel soja och vitlök, sötsur eller honung och senap. Själv valde jag den starka Korean spicy och tänkte att då kunde jag ju lika gärna brassa på med kimchi också för det är ju både gott och hälsosamt och här borde den ju vara bra. Det var den. Tillsammans var allt en riktig fullträff. Kycklingen var verkligen just krispig och jag hade valt bara lårbitar vilka var i precis lagom bitar att ta med pinnarna och väldigt saftiga.

Du beställer hos de trevliga hipstergrabbarna i köket en halvtrappa ner efter entrén men där finns få sittplatser utöver några utomhus sommartid så vi tog oss upp till första våningen och där visste vi att vi hade en trevlig middag framför oss för vi var utöver personalen de enda västerlänningarna i den sparsamt inredda lokalen med enkla möbler och lite färg på väggarna. Alla satt ivrigt samtalande och åt diverse rätter och vi bara log åt hela upplevelsen. Nästa gång får det bli en Korean Corn Dog eller revbensspjällen eller kanske just en fläskrätt…

4 kommentarer

  1. Ja, tänk att godaste maten i mitt liv har jag ätit i Sheffield, allt från frukostar till sena middagar. Och ibland på närmsta pub, vackra trädgårdar så jag undrade, vem sköter allt? För det gjordes och volontärer deltog regelbundet. Där satt vi, åt vår lunch och tänkte att kanske lite äppelpaj vore gott till kaffet. Det tog lite tid extra för de gjorde en helt hemlagad från grunden och jag tror godare än min egen fast jag är rätt proffsig på sånt.

    Men svårt att förklara för svenska folket har sina uppfattningar om engelsk mat, vet inte var och vad de äter.
    Jag har aldrig ätit så gott här hemma som där. Och till helt andra sansade priser.
    Nu blir jag hungrig🙂 och saknaden dyker upp.

    Gilla

  2. Ja jag undrar också var svenskar äter i England men tror att de som klankar ner på engelsk mat nuförtiden är 1) folk som aldrig varit där utan hört rykten 2) folk som minns gamla språkresor och aldrig har återvänt för i vissa låginkomsthem kan det än idag göras osaltat rotmos 3) de som är kräsna och bara gillar husmanskost och italienskt 4) de som avskyr inälvsmat och tror att allt är det.
    Det finns ju två stora skillnader mellan brittisk och svensk husmanskost och det är att vi svenskar oftast saltar mer samt att vi har annorlunda såskultur – gräddsåser medan de inte har sås alls och så har vi steksky medan de pysslar ihop en gravy. I övrigt är det ju ganska lika ingredienser. Mer smör i svenskt mos bara.

    Jag har ätit godaste maten i mitt liv i både Sverige, England och andra länder så jag kan inte säga att något är bäst men det brittiska köket håller definitivt hög klass idag och det vill jag lyfta fram. Däremot hade jag inte tänkt att just Sheffield skulle ha så mycket bra i och med att studenterna är många och har låg budget, det är en gammal arbetarstad med få turister osv. Jag blev mer överraskad än i London, Manchester, turistiga York och Cornwall…

    Gilla

  3. Jag blir hungrig, fast jag just ätit.
    Ha det bra!

    Gilla

    1. Haha, ja detta var supergott. Ha det gott du också.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog