Mitt vattenhål i West End

Idag blir det inte brittiskt utan sicilianskt men ni får förlåta mig för jag måste få berätta om detta, mitt lilla vattenhål som jag måste till vid varje Londonbesök. Varför? Det förstår du som älskar pistage för den blir sällan bättre än så här. Faktiskt så bra att även du som inte älskar pistage plötsligt kommer att göra det.

Baaria kallar sig vinbar och på kvällarna är det just det. Då serveras focaccia och pizzabitar med olika fyllningar och toppings, lite charkuterier och annat gott såsom diverse pastarätter till de viner som erbjuds i den mysiga lokalen med sin trevliga service.

Baari på eftermiddagen

På förmiddagarna däremot kan du få frukost i siciliansk stil fram till klockan tolv, med olika cornetti fyllda med allt från sylt till Nutella och så mina älskade pistagevarianter. Här finns då också ett antal briocher av olika sorter och arancini som sedan serveras fram till 17.00 då vinbaren istället tar vid. Det säger sig självt att ett italienskt ställe har bra kaffe av olika slag dagen lång.

Om jag kommer på eftermiddagen sätter jag mig och tar en Aperol Spritz om jag är för sent ute för pistagecornetton men det är alltså cornetton jag drömmer om när jag inte är i London och här nedan ser du ju varför. Det formligen rinner ut pistagekräm och inte vilken som helst utan bästa Brontepistage från Etnas sluttningar, en plats jag älskar nästan lika mycket som Storbritannien.

Något av det godaste som går att äta

Ofta sätter jag mig vid något av de tre borden utanför och studerar livet på Charing Cross Road. Där sitter jag och njuter i larmet av dubbeldäckare, cykelbud och polisbilar och den ständiga strömmen av turister men just i min lilla vrå känns det stillsamt ändå på något vis. Servicen kan vara något långsammare där ute för det är alltid något som ska plockas fram därinne men jag vet hur det är och har tid här. När jag väl fått min pistagekick händer det faktiskt att italienska turister stannar till och stirrar och nästan skrattar förläget över hur mycket de också skulle vilja ha just det där nu men vet att de måste hinna med en massa annat i London. Det är ett bra betyg för mig. När jag ätit upp går jag in och betalar och småpratar med sicilianarna lite och undrar varför jag inte tar mig tid att återvända dit oftare så som min pappa alltid gjorde. Om det här stället hade funnits när jag gick i skolan tre kvarter bort hade jag ruinerat mig.

6 kommentarer

  1. Eva Norum Ylinikka · · Svara

    Där ser man! Ytterligare något att testa nästa gång! 😋

    Gillad av 1 person

    1. Ja det är trevligt att vila där lite. West End är så trångt och buffligt nuförtiden (jag måste ändå alltid till Foyles och mina gamla skolkvarter en snabbis).

      Gilla

  2. Ingmarie Andersson · · Svara

    Herre jösses vad god skapelsen på bilden måste vara och att sitta vid bordet utanför som du nämner och se på folklivet på den platsen måste vara underbart !!!

    Sicilien hoppas jag också komma till en dag!!!!

    Tack för det inspirerande inlägget!!!

    Gilla

    1. Ja jag hoppas att du får se fina Sicilien.

      Gilla

  3. Vilken ljuvlig oas!

    Gillad av 1 person

    1. Ja och ändå mitt i slamret på Charing Cross Road.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog