Hotell för tågresenärer

I påskas var det dags för mig att förverkliga en tågdröm med start tidig morgon i Leeds (mer om den i ett eget inlägg) och alltså behövde jag ett boende nära stationen, inte minst för att jag dessutom kom med tåg från London sen kväll dagen innan. Valet föll på Discovery Inn.

När du kommer ut från stationen i Leeds har du stora The Queens hotell alldeles utanför. Det är det gamla kända stationshotellet där det ofta är evenemang och där du kan dricka afternoon tea. Priset på rum där passade mig inte alls. Jag lägger gärna en hel del på hotell ett par nätter men då ska det vara något speciellt jag fastnat för. Två minuter från stationen ligger istället det budgethotell som blev mitt val. Betydligt enklare och fulare men jag skulle ju bara sova där och brydde mig mest om att recensionerna av rent och säkert kändes okej. Jag tråcklade mig över diverse vägarbeten och snart hade jag checkat in hos en trevlig indisk kille och jag tror det är en indisk familj som äger hotellet även om jag inte är tvärsäker. Han beskrev hur jag skulle hitta mitt rum och det blev mer av en utmaning för hotellet består av flera byggnader. Jag fick ta hiss upp en bit och därefter ta mig in i nästa del med ett imponerande trapphus.

Det hela påminde mig om hotellen vid Hamburg Hauptbahnhof som också kan vara precis så här liksom för den delen budgethotell i London.

I en korridor på vägen till rummet mötte jag en överförfriskad man som höll upp dörren och undrade om jag behövde hjälp men jag tackade vänligt nej. Budgethotell vid stora stationer drar ju till sig människor av alla de slag.

Rummet var nästan längst bort men till slut kom jag fram. Litet och omodernt men jag hade inte väntat mig något annat för runt 800 kronor.

Badrummet var minst av allt men det viktiga för mig var att det var rent och fungerande. Gott om toalettpapper är också alltid en bonus i mina ögon även om jag den här gången bara skulle stanna över natten.

Vägglampan i rummet lyste som om jag vore i någon form av omklädningsrum men ljust blev det och det gick att tända smålampor istället. Som du ser var TV:n liten men det var heller inget problem. Ett litet skrivbord gör att du skulle kunna sitta här och skriva om du inte hittar något roligare eller behöver vara ostörd.

Rummet var städat och det fanns bara två saker jag önskat. Det ena var att det funnits ett uttag högre upp vid sängen. Nu fick jag lägga telefonen på golvet om jag ville ladda. Det andra var det gamla vanliga på sådana här ställen i England, nämligen att dörren inte går ända ner till golvet utan det läcker in ljus nedtill. Jag vet inte vad brandmyndigheterna tycker om detta men själv tog jag den här gången en av de extra handdukarna och lade längs glipan eftersom dörren var så nära huvudänden av sängen.

Efter all min tid i York känner jag till nöjesmetropolen Leeds och befarade det värsta en lördagskväll. Redan utanför stationen skränade barbenta och överförfriskade tonåringar en del men inne på hotellet hördes inget av detta. Nu var mitt rum förvisso beläget så att ingen behövde gå förbi men jag hörde alltså heller inget utifrån gatan. Inte av tåg heller fast jag såg ner på ett par perronger från fönstret. Istället sov jag gott i den helt anständiga sängen.

Frukost hade jag inte bokat för det verkade helt enkelt inte värt det just här där det bara erbjuds en enkel kontinental med croissant, någon frukt och dryck även om priset är därefter, jättelågt. Istället köpte jag med mig på stationen som har både snabbköp, snabbmat och caféer. Det råder annars ingen brist på roliga frukostställen i Leeds. Kommer du på kvällen och är hungrig eller bara varva ner så är puben The Scarborough Hotel på vänstra sidan hotellet ett val så gott som något för på Discovery Inn finns ingen bar och just samlingslokal i form av en mysigare lobby än en frukostmatsal med osköna stolar är väl det enda som är synd att hotellet saknar. Apropå det där med mat så är en stor bonus för mig att till höger om hotellet ligger tvärs över gatan den indiska restaurangkedjan Bundobust som jag älskar (inlägg kommer om den jag besökt). Vegetariskt av den slags köttätare också älskar. I övrigt är du redan mitt i smeten med allt vad det innebär av mat, nöjen och shopping men alltså även transport även om du får ta dig genom shoppingkvarteren till den stora busstationen på andra sidan dessa. Skulle jag bo här igen? Ja om det var fullt eller betydligt dyrare på Premier Inn ett par kvarter bort.

11 kommentarer

  1. Monica · · Svara

    Intressant och har bott på något liknande när vi haft bråttom, smått men fräscht och tog frukost också som var riktigt bra och där satt ett par svenskar hur de nu hittat hit🙂men det gjorde ju vi med.

    Kul att läsa resten sen, ja Leeds har mycket att se och uppleva och har sin egen prägel, lite roligt att se hur städer varierar men det gör de i Sverige också mer än man tänker på.

    Gillad av 1 person

    1. Ja visst är det lite tråkigt när folk drar alla svenska städer över en kam. Det finns variationer.
      Jag gillar Leeds mer och mer nuförtiden. Det var mitt emellan två identiteter när jag bodde i York och hade inte riktigt hittat sin själ efter alla rivningar.

      Gilla

  2. Eva Norum Ylinikka · · Svara

    Vi tillbringade några dagar i Leeds för några år sedan när vi reste runt en sommar. Vi blev överraskade av hur trevlig staden var, hade väl fördomar om att det skulle kännas mer som en gammal industristad. Det var vackert och välordnat och mycket att se och göra.
    Då bodde vi på Ibis budget, och det kan jag inte rekommendera 😂.
    Ett annat lite udda, men starkt minne från staden var mängden av övergångsställen, har inte sett så många någon annanstans.

    Gillad av 1 person

    1. Ja Leeds har blivit trevligare trots alla ”skyskrapor” som dykt upp. Lite renare helt enkelt. Det var så sotigt på 90-talet.

      Vad var det för fel på Ibis tyckte du? Jag har bott på ett par med små rum i London och Birmingham men annars ok.

      Gilla

      1. Eva Norum Ylinikka · ·

        De ”vanliga” Ibis-hotellen var helt ok, men vi bodde också på ett par olika Ibis Budget på den resan för att komma undan billigare när vi var ute på en lite längre resa och de hade sängar som var helt horribla. En tjock spånskiva med tunn skumgummimadrass. Vi hade så ont i både ryggar och höfter efter ett par veckor att det var plågsamt. Inte värt de få hundralapparna vi sparade på det. Men det visste vi ju inte innan. Hade vi varit tonåringar så hade det säkert funkat 😉

        Gillad av 1 person

  3. Känner igen lördagskvällen från Cardiff, samma stuk.

    Ha det bra!

    Gillad av 1 person

    1. Haha, ja det är ju typiskt. Ha det bra du också.

      Gillad av 1 person

  4. Ingmarie Andersson · · Svara

    Jag har nu I maj tillbringat tre nätter fre-mån på Discovery Inn till priset drygt 2400 kr. Det är ju otroligt billigt med vår svenska krona. Då ingick frukost. Efter åtta mastiga engelska frukostar uppe i Keswick var det som att jag tyckte de på Discovery Inn var helt ok. Till detta pris nästan överträffade hotellet mina låga förväntningar. Jag var innan också lite rädd att där skulle bo folk som festar och stökar men så upplevde jag det inte alls. Tvärtom under mina dagar. Kanske några vuxna fotbollsfans men det var ju helg och jag hörde dem bara när de gick till sina rum på natten. Tyvärr missade jag det fina trapphuset på bilden. Jag förstod inte heller att hotellet är så stort. Jag bodde nära receptionen en våning upp. Jag håller med om Bara brittiskt omdöme om hotellet. Trots att den fasta inredningen och ytskikten är sliten och gammal så upplevs stället ändå som fräscht och rent. Ett problem för mig var att precis utanför fönstret var en pump som slog av och på hela natten men med inköpta öronproppar var det tyst följande nätter. Trevlig personal och bemanning dygnet runt. Det sistnämnda är ingen självklarhet till detta pris men med läget så är det nog nödvändigt. Jag har ibland bott på riktigt dyra hotell och där har jag kunnat vara besviken på saker. Jag tycker om att dessa lågstandard men ordentliga hotell fortfarande finns kvar som valmöjlighet. Jag kommer definitivt bo där igen när det passar in. För övrigt besökte jag några av de ställen Bara brittiskt nämnt tidigare och tyckte mycket om dem. De jag kommer på i hasten är Kirkstall abbey och den här kupolformade gallerian med roliga butiker som jag i skrivande stund inte minns vad den heter. Jag var också på Wapentake och blev överraskad. Det blev en miss med min beställning så jag fick vänta jättelänge vid bordet och jag gick till slut och frågade efter den. Sedan utan att jag själv sagt någonting så klickade personalen när jag drog mitt betalkort. Jag fick det jag beställt en tonfisksallad och en cider helt gratis som ursäkt. Så tror jag få ställen I Sverige skulle gjort nu för tiden.

    Leeds överträffade mina förväntningar mycket!!!

    Otley show var en upplevelse!!!

    Gillad av 1 person

  5. Ingmarie Andersson · · Svara

    jag skrev fel nyss … Det ska vara efter sex mastiga engelska frukostar i Keswick….hihi… man ska ju tala sanning..hihi

    Jag måste säga också att Otley show måste du besöka eller annan sådan show!!! Det var en väldig upplevelse med utställningar och andra tävlingar och uppvisningar med allt i från en enormt stor hästras med färgglada uppsättningar i svans och man till shetlandsponnies, mini-shettisar och andra hästraser där emellan. Likaså Northern Hamster Club. Duvor, kaniner, getter, olika fårraser, getter, nötkreatur, tårtor, sylt, traktorer, grävmaskiner, terrierrace, bloodhounds, en fantastisk stunt-show på en slags stridshästar, brandkårens orkester, Otleys brassband, olika stånd för försäljning och djur- och naturskyddsföreningar. Mycket mycket mycket mer..jag kan inte räkna upp allt. Det var en oerhört positiv stämning… Det kändes inte heller som att där var turister (förutom jag själv då hihi)

    Svårt sluta skriva…. hihi

    Gillad av 1 person

    1. Ja Otley Show och stora Great Yorkshire Show i juli.

      Byggnaden i Leeds är Corn Exchange där det såldes säd tidigare. Visst är den både vacker och kul. Det verkar vara lite så där ”för avslappnat” på Wapentake men väldigt trevligt. Kul att du också var nöjd med hotellet. Din upplevelse låter lite som min och jag förstår att du ville ha lättare frukost. Hade gärna haft kortare bit att gå själv men det var tyst där uppe längst bak.

      Gilla

      1. Ingmarie Andersson · ·

        Wapentake var definitivt väldigt trevligt och genuint och god sallad och cider också. Att beställningen tog tid berodde bara på att meddelandet till köket som gick via datorn inte gått iväg och inte på avslappnad personal. Sådant kan ju hända och jag själv tyckte inte det var farligt. Stället är mycket mysigt. Jag satt inne på den lilla gården i underbart väder. Corn Exchange hette den ja. Mycket vacker o kul.

        Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog