Ta tåget till puben

För snart tio år sedan (wow så länge jag bloggat!) skrev jag ett inlägg om en pubrunda med tåg i sydvästra England. Från Exeter upp till Barnstaple, Plymouth in i Cornwall och fyra rundor vidare inne i Cornwall går det att ta tåg mellan olika pubar av bra kvalitet och med en fin historia och samla stämplar på de man besökt. Nu vill de inte vara sämre österut så från Exeter har det i dagarna öppnats ännu en tågled för öldrickare, den här gången längs linjen till Salisbury. Om jag blir sugen? Det kan du ge dig på. Finns det något trevligare än tåg och pubar?

Den här gången är det nitton pubar som deltar och en av dem får du faktiskt fuska och ta buss till men då kommer du å andra sidan till vackra Shaftesbury med sin kända Gold Hill att kanske rumla nerför efter besöket på The Ship Inn. En av pubarna på listan har jag själv redan varit på och faktiskt till och med skrivit ett inlägg om för det är The Haunch of Venison mitt i Salisbury med en spännande och lätt makaber historia som jag tycker du ska ta en titt på.

The Boot Inn, Tisbury. Foto: Trish Steel

Övriga pubar har jag inte varit på alls och det finns flera jag verkligen lockas av. The Boot Inn i Tisbury ser mysig ut och den gamla byn från Domedagsboken 1086 ligger nog fint i Cranbourne Chase. I Sherborne ligger The Digby Tap och lockar med höga recensioner på Google och ser ut att ha en stämning jag skulle gilla när jag ser bilderna. I Axminster finns flera pubar, varav en längs den sluttande Victoria Place och lilla enkla The Vine Inn i Honiton med sin trädgård är ännu en med fina recensioner som dessutom verkar servera lite bortglömda brittiska rätter du inte hittar överallt.

Visst är det hur kul som helst att Wiltshire, Somerset och Dorset gett sig in i leken. Vågar man hoppas på fler regioner framöver?

4 kommentarer

  1. Eva Norum Ylinikka · · Svara

    Det låter nåt det! Riktiga gamla mysiga pubar är en lisa för själen 😁

    Gillad av 1 person

    1. Visst är de. Har du någon favorit?

      Gilla

      1. Eva Norum Ylinikka · ·

        Nja, det är väl lite ”wherever I lay my hat”.
        Det närmsta jag kommer är nog The Guildford Arms i Edinburgh, dit vi alltid återkommer när vi är i den stan, och har gjort i många år. Det är härlig atmosfär, och de har alltid fina ales från lokala och närliggande bryggerier.

        Gillad av 1 person

      2. Åh, den har jag aldrig testat. På nya sidan har det mest blivit pubar på Rose Street. En kompis och jag gjorde ett spel med pubar i Edinburgh i vår ungdom.

        Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog