Romantiska Storbritannien

Det är Valentine’s Day och flera av mina resebloggarvänner har gjort listor på romantiska resmål dagen till ära. Där finns Paris och Venedig, Santorini och Budapest och så de där paradisöarna i Indiska Oceanen såklart. Ingenstans finns en enda brittisk plats listad och ändå är Storbritannien ett av svenskarnas stora resmål. Tror bloggarna att det bara är fotbollsresande? Ack så fel de har. Här har du de perfekta platserna.

Cambridge

En av Englands mest romantiska städer med gamla universitetsbyggnader överallt. Här kan ni promenera hand i hand genom The Backs och även om staden inte grönskar i februari så finns det ändå möjlighet till en tur i punting-båt på floden. Gör det er frusna så dräller det av pubar med varma drycker.  Bo kan ni göra på The Varsity Hotel & Spa med sina panoramavyer och dinera antingen där eller på någon av stadens Michelinrestauranger.

King’s College Cambridge.
Foto: Ozeye (Wiki Commons)

Edinburgh

Det är ju bara att återigen nämna denna underbara stad idag och varför inte mitt drömhotell The Witchery igen, känt för just romantik. Den skotska huvudstaden är full av charm. Ta er upp på Calton Hill och beundra utsikten, vandra från Dean Village bort till Stockbridge längs ån Leith eller promenera runt i Gamla stans gränder där ni kan värma er med ett besök på The Scotch Whisky Experience innan middagen.

Slott på klippor är alltid romantiskt.

St Ives

Min egen favorit håller ställningarna bland romantiskt med sina blåflaggade stränder vilka i februari kan vara gyllengula av vårsol eller vilt uppiskade av vinterstormar men alltid är välbesökta av de som vill se solens upp- eller nedgång, surfa eller bara promenera. Restaurangerna är inte alla öppna eftersom det är lågäsong men tillräckligt många eftersom månaden också innehåller ett brittiskt skollov. Du kan till exempel boka bord på Porthminster Café på stranden med samma namn och njuta av goda lokala specialiteter som krabba medan du tittar ut mot fyren på andra sidan viken. Den här tiden är boendet dessutom billigt och du slipper sommarens trängsel. Bor gör du på Pedn Olva och njuter av gott lokalt bubbel vid de stora panoramafönstren med utsikt ner mot hamnen.

I St Ives gamla fiskarkvarter.

 

Lake District

Hyr ni bil så boka rum på Brimstone at Langdale utanför Ambleside. Billigt är det inte men det är traktens svar på något du skulle kunna hitta i fjällen med inredning i trä och lokal sten, spa och en mysig bar och sviterna har det där lilla extra. Februari är kanske inte de långa vandringarnas månad men Langdale är vackert att promenera i utan att man behöver ge sig långt ut för här är man nära Englands högsta berg. Pittoreska Ambleside är värt ett besök och trakten är full av platser som inspirerat Englands stora poeter.

Langdale. Foto: Jill Sarsfield (Wiki Commons)

 

Loch Shiel vid Glenfinnan. Foto: Msgj (Wiki Commons)

Highlands

De skotska högländerna kan ju inte vara annat än romantiska med sina dalar i skuggan av vilda berg. I Glenfinnan ligger järnvägsviadukten känd från Harry Potter-filmerna och just där ligger Glenfinnan House, ett hotell i ett 1700-talshus där rummen saknar TV men där utsikten istället är bedårande och baren personlig och med värmande drycker vid brasan efter promenader nere vid Loch Shiels strand eller upp till viadukten och utsikten över Ben Nevis, Storbritanniens högsta berg. Ett ställe för paret som gillar utomhusliv och långa samtal. Ni kan förövrigt återkomma när det är dags för bröllop för det kan de också.

Tycker du bättre om att bo i en romantisk stuga eller vill du ha romantik utan att tömma sparkontot, ja då finns det både stugor att hyra eller vackra bed & breakfastalternativ på samtliga platser. Jag har bara fokuserat på att skämma bort en relation.

9 kommentarer

  1. trevligt inlägg ❤️

    Gilla

  2. Hehe, problemet är att jag inte har varit där än. Så jag kan inte skriva om det. 🙂

    Gilla

    1. Hihi, nej jag tänkte på att just du kan skylla på detta men det var så många fler listor.
      Jag tror många har fastnat i London eller varit i UK med kompisar eller barn snarare än på parresa.

      Gilla

  3. UK har verkligen många romantiska utflyktsmål!

    Gilla

    1. Ja detta var ju bara en början.

      Gilla

  4. Tack för väldigt lockande tips! Lake District besökte jag och maken på en bilsemester för länge sedan (i början av 90-talet). Fattar inte att vi inte har återvänt, för det var ju helt fantastiskt! Skottland är jag också sugen på att besöka.

    Gillad av 1 person

    1. Haha, ja jag undrade när du lät entusiastisk över Lake District. Jag tycker ni ska besöka romantiska platser i Yorkshire och ”Old York”. Kommer gärna med tips. 😉

      Gilla

    2. Du ska faktiskt få ditt eget inlägg. Gick igång på högvarv här nu.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog