Rick Stein öppnar nytt i London

Ni är nog många som sett Rick Stein laga mat i svenska TV-kanaler. Själv håller jag Stein som en av mina favoriter bland engelska kändiskockar och det kommer sig av att jag gillar lågmäldheten i hans serier och att han ofta tar upp hur maten produceras. Visst har han temperament, vilket kom fram inte minst i hans memoarer som jag recenserade men TV-serierna har en ton av lugn och fullt fokus på mat och lokalbefolkning vare sig han är hemma i Cornwall, på Korsika eller i Indien. Fisk är hans specialitet, inte konstigt eftersom han kom igång ordentligt nere i Padstow och jag uppskattar verkligen att få höra hans resonemang om fiskekvoter, vilken sorts fisk som inte är rödlistad och vilka man kan lära sig laga istället för de som är det. Jag har en gång haft förmånen att få äta på hans mest kända restaurang – The Seafood Restaurant – och det glömmer jag aldrig.

Idag har Stein ny partner och har lämnat Padstow för Australien men han håller fortfarande igång sitt nu ganska stora restaurangimperium både där och i England och snart öppnar han restaurang i London trots att han alltid sagt att han skulle undvika just huvudstaden. Dags för dig som inte har tid att ta dig till Cornwall eller ens Winchester att upptäcka honom nu alltså.

Tideway Yard. Foto: Marston Properties

Restaurangen kommer att ligga i den historiska byggnaden Tideway Yard på Mortlake High Street i Barnes, samma område som en av de svenska skolorna så jag kan tänka mig att vi fiskälskande skandinaver kommer att hitta dit. Den ska heta The Depot Brasserie och har utsikt över Themsen för det där med närhet till vatten kan du nog aldrig ta ur Stein. Jag har varit på flodstranden alldeles i närheten under den kända roddtävlingen mellan Oxford och Cambridge en gång och det är verkligen en nästan romantisk del av London med sina båthus, fiskande hägrar och pubar och med Barnes och Mortlakes fina kvarter bakom. Ta dig hit med till exempel lokaltåg från Waterloo till Barnes Bridge och jag är säker på att du får en fin upplevelse med en meny som verkar ha fokus på engelskt från havet och medelhavsrätter. Den 17 mars ska den öppna om allt går som planerat och du hittar hemsidan här.

2 kommentarer

  1. Det finns verkilgen många matlagningsprogram här i UK. Men vad säjer man, ju fler kockar desto sämre soppa!?!?!
    Ha en bra helg!

    Gilla

    1. Haha, ja men bara när de börjar laga tillsammans. En och en finns det fantastiska kockar.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog