Middag i vattenkvarn

Ofta är det roligt att upptäcka saker på måfå när man är ute och reser men ibland uppskattar man att bli guidad av bofasta till traktens verkliga pärlor. När vi var hos dotterns kusin i Wales tog hon oss till en av sina favoriter, The Corn Mill i Llangollen och vilken middag det blev.

Puben med tillhörande restaurang syns redan uppifrån bron över floden Dee med sina forsar och där man står och tittar ut förstår man omedelbart varför en vattenkvarn byggts just här.

mill

Kvarnen vid floden

Det första man kommer in i är puben på bottenvåningen med stora träbjälkar och hög mysfaktor. Här kan man ta sig ut på en balkong och titta på det stora hjulet som drev kvarnen. Själva hade vi bokat bord och begav oss en trappa upp där det finns ytterligare en bar med flugfisketema och så restaurangdelen med terass ut mot floden. Där kan man sitta i solskenet och se ut över ångloken på andra sidan eller spana på en och annan forsrännare. Eftersom det var maj hade vi bokat bord inomhus men även det var mysigt med stora fönster utåt och en trevlig inredning i ljust trä till kvarnhusets sten.

millwheel

trains

Utsikt över ångloksstationen

 

millresto

Som sig bör på en bra restaurang så skiftar menyn en del då och då men själv åt jag pork belly med svål vilket är lite av en favorit i England om det är inhemskt kött. Den serverades med hemlagat mos och syltlök och smälte i munnen. Till detta blev det en välhumlad pint men vi var i uppsluppen stämning över middagen eftersom vi äntligen fick ses igen så tyvärr skrev jag aldrig ner namnet på den men här finns flera intressanta ölsorter och även vinlistan är pålitlig. Är du vegetarian så har du ett par rätter att välja på och här finns också standardrätter som hamburgare om man har kräsna barn eller bara är sugen. Hela familjen kan verkligen komma hit och det gör de också gärna. Vi såg många glada barn och det är säkert ett populärt ställe för flera generationer på söndagmiddag för det serveras självklart Sunday roast också.

millpint

millfood

stickytoffee

En av mina favoritefterrätter alla kategorier är sticky toffee pudding. Finns det på menyn så är det nästan alltid det jag unnar mig om jag alls orkar efterrätt och det inte finns något mer säsongsaktigt eller lokalt jag blir nyfiken på. Här var det en rejäl bit men med lite väl mycket kolasås – jag föredrar när puddingen får tala tillsammans med glass eller clotted cream. God var den hur som helst och likaså kaffet. Det här är ett ställe du inte bör missa om du är i Llangollen.

6 kommentarer

  1. Åsa F M · · Svara

    Ser helmysigt ut!

    Gilla

    1. Det är verkligen det. Så ombonat och avslappnat.

      Gilla

  2. The Liebster Award! Min nominering och mina 11 frågor till dig! Ska bli kul att läsa dina svar! http://www.bortugal.se/the-liebster-award-jag-svarar-pa-resten-av-fragorna-och-skickar-vidare/
    /Åsa

    Gillad av 1 person

    1. Tack! 🙂 De kommer, var så säker.

      Gilla

  3. Llangollen är trevlit, men har inte varit på just denna pub.
    Sticky toffee pudding tillhör också mina favoriter!
    Ha det bra!

    Gilla

    1. Tack detsamma! Den här ska du prova nästa gång – mysigt ställe.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog