Lockande nyheter i London

Så här i höstvädret som lägrat sig de senaste dagarna har jag inte bara varit ute med vänner utan också kikat lite på vad som är nytt i London. Här är tre nya ställen jag gärna spanar in vid mitt nästa besök.

HOLBORN

Cha Chaan Teng är en sorts terestaurang från Hong Kong och Macau som startades under efterkrigstiden och utvecklades till att ha buffé med kinesiska och västerländska rätter lite udda blandat. De startades för att få styr på inflationen en gång i världen och efter detta verkar även små hål i väggen med mat ha fått ta över begreppet cha chaan teng för att de erbjuder den här typen av mat till en billig penning i den mördande restaurangkonkurrensen i Hong Kong som ett sätt att överleva.

Häromdagen öppnade en restaurang med detta namn på Kingsway och då förstår man konceptet. Jag blir jättesugen när jag läser om crispy duck på franskrostat bröd med apelsin. Drinkar och cocktails spelar också sin roll här där det lär kosta runt trettio pund per person att dela lite mat med vänner. Restaurangen är så ny att dess hemsida inte ens är helt färdig men du hittar den här.

KENSINGTON & CHELSEA

Det kommer inte som någon överraskning för er att jag älskar indisk mat och ni vet ju att jag brinner för den engelska. Dessutom älskar jag experimentell mat så Flora Indica är nog ett måste att besöka med sin blandning av indiskt och engelskt. Öppnandet blev försenat men nu hittar man den efterlängtade restaurangen och baren med lounge-känsla på Old Brompton Road. Man kan tro att det kostar en del att äta på en sådan här adress men det är ganska nära Earl’s Court och det verkar det inte göra även om jag inte vet hur stora portionerna är.

Kryddor är ju stort i Indien och här har man inspirerats av 1800-talsbotanisterna Kyd och Roxburgh som reste runt där vilket även delvis märks på viktorianska detaljer i inredningen. Man har verkligen gått all in när det gäller örter och kryddor, vad sägs om en dessert i form av rödbetsdoughnuts med enbärsgrädde. Kan vara dötrist och tråkigt eller alldeles underbart i sin galenskap. Om det inte faller dig i smaken så finns en bar med lika ovanliga cocktails. Vad sägs om gin och citrusblandningen Flora Eden som bland annat innehåller salvia, rosmarin, earl grey och lavender.

Eighteen Sky Bar

Eighteen Sky Bar.  Foto: InterContinental

GREENWICH

Med min svaghet för det maritima är Greenwich en av mina favoritdelar av London och nu har InterContinental öppnat ännu ett hotell i ett nybygge vid O2 Arena som fått just namnet InterContinental London The O2. Självaste Cliff Richard har del i det och det är inte nödvändigtvis så att jag måste övernatta (rummen börjar på runt 155 pund) men deras spa ser väldans snyggt ut och från baren Eighteen Sky Bar har man utsikt över Docklands till sin säkert goda cocktail (se Facebook för mer).

Uppdatering mars 2022: Cha Chaan Teng blev inte långlivad utan har nu stängt.

5 kommentarer

  1. Tack för fina tips! Ska noteras till nästa gång jag besöker London 🙂

    Ha en fin helg!

    Gilla

    1. Tack detsamma. Det är svårt att sålla bland allt nytt i storstaden.

      Gilla

  2. Åsa F M · · Svara

    Tack för tips! Ser ut som om årets enda besök i England blir 3 nätter i London i slutet av oktober, bokade idag, f ö blir det ett besök till i samväldet – Kapstaden, Sydafrika i september.

    Gilla

    1. Spännande! Hoppas få höra mer om Sydafrika. Tre dagar i London är bättre än inga dagar.

      Gilla

  3. Åsa F M · · Svara

    ..och Botswana för safari glömde jag att tillägga – tillhör också samväldet har jag för mig.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog