En pint med utsikt

Vi svenskar gillar ju brittiska pubar och har själva en lång kust som vi älskar att semestra längs så vad passar väl bättre än ett inlägg om pubar vid havet. En av mina egna favoriter är gamla klassiska The Sloop Inn i hamnen i St Ives men den får sitt eget inlägg så småningom. Under tiden kommer här ett urval från vitt skilda platser att skriva upp på önskelistan.

Har du hört talas om Low-Newton-by-the-Sea? Nej jag kan tänka mig att du inte har det men denna by ligger mellan Alnwick och Bamburgh i Northumberland så det är alltså ett perfekt stopp om du vill besöka Alnwick med sitt slott känt från både Harry Potter och Downton Abbey eller Bamburgh vars slott var med i 80-talsfilmen Ivanhoe och en del annat. Själva byn ligger vid stranden i Embleton Bay och som om det inte räcker med det så ser du också ruinen av Dunstanburghs slott från byn. Det är här du hittar The Ship Inn som är byns enda pub.  UPPDATERING augusti 2017: Byn har nu också en gastropub.

LowNewton_21131718-1024x696

Low-Newton-by-the-Sea                  Foto: Gosforth Community Rowing

Inte nog med att puben ligger strategiskt till utan de brygger också eget öl – ett av de ljusa har det fina namnet Sandcastles at Dawn. Kanske är det bryggandet som gör att tiderna då de serverar mat är något begränsade men man kan ju inte hinna allt. Lunch 12-14-30 varje dag men middag bara 19-20 onsdag till lördag. Fjärde måndagen i varje månad bjuds det på folkmusik och övriga kvällar kan det också bli musik (läs mer på hemsidan).

shipinn

Foto: The Ship Inn

I Walberswick i Suffolk hittar du The Anchor som nås från Southwold norr om floden Blyth genom att du korsar en gångbro såvida du inte kommer söderifrån via Aldeburgh. I Southwold brygger man Adnams så det känns rätt att hitta en pub just här som bland annat har deras öl i pumparna men också massor av annat eftersom de är ölentusiaster. Det går faktiskt att övernatta här också och varför inte om man nu vill prova deras mat. Förra året kom de på plats 37 i UK Gastro Pub Awards och om du har vägarna förbi på morgonen så kan du kika förbi på frukost innan du tar en promenad längs Nordsjön. Det här är också puben för den som gillar sherry och så har de just haft ölfestival så det blir säkert fler sådana.

summer-BBQ

Sommargrillning i pubträdgården               Foto: The Anchor

På skotska The Old Inn i Gairloch i området Wester Ross sydväst om Ullapool kan du sjunka ner i en skinnfåtölj framför brasan och njuta av någon av deras många whiskysorter efter en middag. Inte bara mat och whisky utan även real ales serveras här och precis som på många andra skotska pubar är musikkvällar självklara. Gairloch är en av Storbritanniens bästa platser för att se valar och i byn kan du åka på valsafari så det finns all anledning att boka in ett besök här.

fire

Foto: The Old Inn

 

12 kommentarer

  1. Tack för den guidade turen!

    Gilla

    1. Varsågod – jag blev själv extremt sugen på Northumberland igen. 😀

      Gilla

  2. Åsa F M · · Svara

    Tack för tipset om Gairloch! Ska ju snart till Skottland..

    Gilla

    1. Åh ja! Då får du gästblogga om det sedan snälla?

      Gilla

  3. Carina Moody · · Svara

    Lustigt att du skulle skriva om Northumberland i dagarna. Strax innan jag läste din blogg läste jag en artikel i the Guardian om systrarna Unthanks’ plats på jorden. De hänvisade också till Embleton, the Ship Inn med sitt mikrobryggeri och Dunstanburghs slott.
    http://www.theguardian.com/culture/2015/aug/30/places-that-inspire-me-artist-creative-hotspots-unthanks-anna-calvi-richard-long. Det låter verkligen inbjudande. Kan även rekommendera The Unthanks’ musik – mycket bra.

    Gilla

    1. Oj, hade ingen aning om att de kom därifrån. Jag gillar deras lite jazziga toner så nu får jag nog verkligen ta mig dit. Jag hade bara fått tips på pubar vid havet…det är roligt det där med sammanträffanden.

      Gilla

  4. Åsa F M · · Svara

    Blogga om puben menar du?

    Gilla

  5. Ja eller hela byn eller något annat kul du hittar där. Om du har tid och lust alltså.

    Gilla

  6. Åsa F M · · Svara

    Ska se vad vi gör och ser – och om jag kan skriva ett intressant inlägg förståss….

    Gillad av 1 person

    1. Det tror jag säkert. Bara lusten finns.

      Gilla

  7. Åsa F M · · Svara

    Tyvärr kom vi aldrig till Gairloch och The Old Inn.. Det var inplanerat men långa avstånd och körtiden på de små och smala vägarna gjorde att en hel del av som vi ville se och besöka inte hanns med. Det får bli en annan gång..

    Gilla

    1. Det brukar bli så. De där små vägarna tar tid och är dessutom fulla av andra fina stopp.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog