Bland berg och båtar i Wales

Minns ni mitt inlägg om dyraste strandsemestrarna? På femte plats bland dyra städer hittar man Barmouth i västra Wales (Abermaw på walesiska) men detta bör inte avskräcka den som redan semestrat i St Ives och Dartmouth vilka båda är ännu dyrare och ändå oerhört populära. Det här är en ort som är rätt känd bland britterna själva i den mån de spenderar pengar på just hemmasemester men som utlänningar inte alls verkar känna till om de inte studerat vid universitetet i Aberystwyth eller åker på tur bland de gamla medeltida slotten i norra Wales och hamnar i Harlech som ligger nära.

Jag har själv inte varit i Barmouth men eftersom jag har andra planer för det närmaste året så tänkte jag ändå ta upp den eftersom den verkar så okänd för många. Det här är en ort där havet möter bergen och vinterstormarna kan vara tuffa men får man vackra dagar övriga året så verkar det helt fantastiskt att vandra de små stigarna ovanför viken som går in här och se ut över de vida stränderna och gröna bergen. Poeten Wordsworth är en av de som prisat vyerna i denna tidigare skeppsstad som senare övergick till turism som så många andra.

Den här filmen ger dig en idé om hur det ser ut även om det blir lite många klipp av människor på stranden. Du ser också att det går bra att åka tåg hit om du tänker luffa runt. Ingen ursäkt att inte kika förbi om du är nyfiken på Wales alltså. Jag hoppas göra det här till min bas i ett par dagar någon gång.

 

6 kommentarer

  1. Jag har varit Barmouth och visst är det vackert, som så många andra platser längs den waleiska kusten. Märkte inte prisläget eftersom jag bara stannade och åt en glass. Kan inte påminna mej att den var extra dyr, men kommer ihåg att den var väldigt god! Kanske jag inte betalade själv,hi,hi!
    Ha en trevlig helg!

    Gilla

    1. Nej jag tror det är boendet som är extra dyrt. Så är det i Cornwall.

      Gilla

    2. Får man önska sig ett inlägg om Barmouth förresten? 😀

      Gilla

  2. Åsa FM · · Svara

    Trevlig film men den hade vunnit på att klippas ner..

    Gilla

    1. Ja det blev som sagt mycket strand och fram och tillbaka-bilder men det var den som visade mest. En hade bara trafik genom staden och en hade jättevackra scener från en promenad men skakade hit och dit med kameran och visade inte så mycket av staden. Jag börjar får fler och fler planer för Wales känner jag. Det var länge sedan sist.

      Gilla

  3. […] med enstaka hus som rasar ner i havet regelbundet. Nu handlar det istället om sommarparadiset Barmouth-bukten i nordvästra Wales och speciellt byn Fairbourne där. Byn anlades på 1890-talet av mjölhandlaren […]

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog