Lammen tystnar inte

Det här mina vänner har varit en galen start på veckan. Igår var jag  uppe extra tidigt för att hinna till jobbet i Danmark och äta avskedsfrukost med två kollegor som flyttar hem till Spanien och Polen. Därefter förberedde jag dagens möte och de där förberedelserna blir ju aldrig riktigt som man tänkt sig – igår var det flygplatsstrejken i Helsingfors som höll på att stoppa en av deltagarna tills vi hittade en lösning. Dagen avslutades med en härlig middag hemma hos en pensionerad kollega och hans fru i deras fantastiska hus norr om Köpenhamn. En sådan där kväll man kommer minnas länge och där vi tramsade väldigt på tåget tillbaka in till staden. Efter detta var det dags att åter gå upp tidigt för att ta hand om deltagarna på dagens möte men allt förlöpte väl och jag kunde smita iväg och se vår hemmapremiär i damallsvenskan där vi vann över min barndomsklubb Hammarby. Nu har jag lagom frusen kommit hem till en bit mat och nyheter om vårbudgeten och just inte hunnit förbereda så mycket men är samtidigt dödstrött och då vet nu ju vad jag brukar göra – ge er en film.

Våren är här och det är min favorittid i England av en stor anledning: lamningssäsongen. Överallt är det lamm i hagarna och det börjar i mars nere i söder och rör sig bit för bit norrut genom kalendern. I Yorkshire älskade jag att åka långa turer ut i nationalparkerna och ńjuta av lamm som hoppade sidvärtes så där som bara lamm kan när de leker med varandra. Minns ni hur jag skrev om den lilla byn Gunnerside med sina vackra stenlador häromdagen? Mitt emellan den och slottsstaden Richmond hittar man den ännu mindre byn Downholme där första april är datumet man siktar på som lamningsstart. Den här filmen tar dig igenom lamningen i Yorkshire Dales och visar dels hur underbart långsamt tempot är här där naturen bestämmer men också stressen kring att hitta rätt mamma när de förväxlat sina lamm och en massa andra utmaningar. Ta och gör en kopp te och lägg åtta minuter av ditt liv på anglofila vårkänslor.

4 kommentarer

  1. Åsa FM · · Svara

    Åhh……

    Gillad av 1 person

    1. Tänkte på dig när jag skrev.

      Gilla

  2. Åsa FM · · Svara

    :0) (jag är dålig på det där med att göra symboler/smilys..)

    Gilla

    1. Jamen det finns ju så många! Dottern kommer med nya varje dag känns det som.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog