Tåg som fungerar när det snöar

Det är något med Nordengland på vintern. Logiskt sett borde man ju ha velat åka till Devon eller Cornwall där det finns chans till tidiga blomningar och mer blir en maffig atlantstorm än iskall snöstorm men vet ni få saker får mig att känna mig så anglofil som tanken på att strosa runt ensam på någon gata med grå hus i The Pennines i februari. Det spelar inte så stor roll var men varför inte just Buxton som är den högsta orten i sin trakt och där de gamla ståtliga brunnshotellen är kalla och man känner att man lever när man går de få stegen mellan badrummet och sängen. I York finns Army & Navy Stores inte längre kvar men där köpte jag en gång när det inte ville sluta snöa ett par kängor av den sort som i svenska stall kallas muckers. Efter en promenad satte jag mig så vid brasan på The Old White Swan på Goodramgate och njöt av att vara just i Nordengland, alldeles ensam så jag kunde njuta av det på mitt eget vis.

Så här när det snöar i hela landet och även har snöat massor i England (eller tja…mer än det brukar) så kommer jag att tänka på den här gamla fantastiska filmen från mina kära Pennines som jag bara måste dela med er. Här pratar vi snö och det vore kul om Trafikverket och våra tågbolag tittade och fick se hur det gick till på 50-talet och kunde ta lärdom. Filmen är en dokumentär från British Transport Films och faktiskt ett stycke känd filmhistoria har jag senare fått reda på. Själv älskar jag allt i dessa tio minuter, från arbetsmoralen till loket och landskapet i gränslandet Yorkshire-Durham-Cumbria.

 

6 kommentarer

  1. Sitta på ett hotell framför brasan, mysigt!

    Gilla

    1. Det är något visst med öppen spis. Grottmänniskan vaknar vid elden. 🙂

      Gilla

  2. Klart man ska vara i norra England 🙂 Snön har inte smält ännu på kullarna. Men det går att gå en promenad utan att halka och slå ihjäl sej iallafall!

    Gilla

    1. Åååh. Jag ser det framför mig. 🙂

      Gilla

  3. Det är ju ofta problem i trafiken när snön kommer här i UK. Vissa ställen klarar sej bättre än andra.
    Ang hotell som du skrev om i förra inlägget är det ett problem här i UK. Det finns många bra hotell, men det finns alltför många med undermånig standard, enl svensk mått mätt. Kvalitéttänkandet är annorlunda här och brist på pengar hjälper inte situationen. Många saknar hiss, vissa har inte dusch bara bad, många kan vara kalla p g a enkelglas förnster och dålig uppvärmning. Det är verkligen en tråkig situation.

    Gilla

    1. Ja nuförtiden råder visst snökaos överallt utom i Schweiz.
      Hotellsituationen är urusel och kanske speciellt i London med sin turism men Britannia är ändå förvånande för det är ju en ganska stor kedja med anrika gamla hotell.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog