Pub i litterära Highgate

Pubdags igen och idag bär det av till London där ni som följer mig vet att jag gillar historiska pubar vid Themsen men också har andra favoriter inte minst uppe i de norra delarna där jag en gång bodde, såsom kända Spaniards Inn i Hampstead. En som inte alls är lika historisk men som jag verkligen gillar är The Angel Inn i Highgate som du kan kika förbi om du varit på Highgate Cemetery och hälsat på Karl Marx och känner att du behöver vila fötterna. Du hittar den lätt på Highgate High Street – mycket höjd blir det.

Ommålat sedan jag tog den här bilden.

Ommålat sedan jag tog den här bilden.

Vi kom hit första gången av just den anledningen. Hungriga var vi också och här hittade vi en meny som hette duga. Det märks att man är i Highgate med många intellektuella invånare som förväntar sig lite knorr även på engelsk mat. Vad sägs om Ashdale Ox cheek & kidney pie till exempel? Den som inte vill ha det lika engelskt har att välja på flera rätter med chorizo, hemgjorda hamburgare, fisk och kyckling liksom vegetariska alternativ och smörgåsar. Bland efterrätterna återfinns min absoluta favorit, sticky toffee pudding men sist nöjde jag mig med en vanlig paj medan maken åt en chorizorätt som då serverades med couscous och dottern var nöjd med fish & chips. På söndagarna kommer folk och äter Sunday roast och jag var inte här en söndag så den kan jag inte säga något om men den lär vara populär.

Ölen då? Det är ju trots allt en pub. Jo det roliga med Angel är att här finns ett stort sortiment på fat och inte bara engelskt även om det är det jag brukar passa på att njuta av själv och de brukar ha runt fem real ales. Belgiskt, tyskt och amerikanskt hittade vi också och ännu mer finns såklart på flaska. Just nu ser de ut att ha öl från bryggeriet i Camden som ju bara ligger en bit nedanför åsen och alltså inte har behövt resa långt. Även vin kan de så pass att de på tisdagar har vinklubb och de ordnar också pub quiz och en och annan spelning. Det här är ett avslappnat ställe där man trivs och där modernt och fräscht möter ombonat och intellektuellt. Titta in på hemsidan och se dig omkring.

8 kommentarer

  1. Visst är det något speciellt med de gamla engelska pubarna och det är bara att hoppas att det bevaras många av dem och att inte alltför många åker med i andan att det ska mordeniseras.

    Gilla

    1. Precis. Många försvinner i gentrifieringen och blir dyra lägenheter istället. Det är tal om bättre lagar mot detta.

      Gilla

  2. Den puben verkar härlig! Skulle kunna tänka mej den pajen och sedan också min favorit Sticky Toffee Pudding.
    Trevligt att du skrev om Conwy nedan!
    Ha det bra!

    Gilla

    1. Tack detsamma! Vi får äta pudding tillsammans då. 😀

      Gilla

  3. Kul att hitta hit! Det ska bli intressant att följa dig. Jag och maken åkte på en tvåveckors bilsemester i Storbritannien, visserligen är det länge sen nu men det är en av de bästa resor jag gjort. Verkligen ett resmål med mångfald!

    Gilla

    1. Kul att du tittade in. 🙂 Ja det är verkligen varierat. Några av Europas vackraste stränder, bästa medeltidshistoria och hippaste storstäder i en salig blandning och mycket bättre mat än vad många svenskar tror.

      Gilla

  4. äter allt men kedney paj är lite tufft

    Gilla

    1. Som är så gott! 😀

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog