Söndagsstek i London

Vi fortsätter på temat mat helt oplanerat eftersom roliga sajten Londonist idag kommit med Londons 20 bästa ställen för Sunday roast. Allt om var man hittar bästa söndagssteken. Artikeln har några månader på nacken men kommer upp i toppen på sidan fortfarande så jag litar på bedömningarna. Jag har ju skrivit om pubar i London flera gånger här men ändå har jag inte besökt någon av de här själv utan bara hört talas om ett par av dem.

Många av pubarna ligger söder om Themsen. På Anchor & Hope nere vid Waterloo/Southwark får du skära köttet själv och det tilltalar mig. Annars känner jag att jag borde skynda mig till The Dean Swift som även har lammstek på menyn och inte bara nöt, fläsk och kyckling och som framför allt verkar vara av uppfattningen att här ska fettet lämnas kvar på köttet. Kan man lämna Yorkshirepuddingen och de rostade potatisarna till sitt resesällskap så borde det bli en LCHF-fest för den som vill det dessutom. Jag älskar lamm och Bermondsey där puben ligger passar bra in i planen jag skrev om häromdagen om att se mer av palats och muséer i södra London.

I Fulham i väster ligger Harwood Arms med sin Michelinstjärna och lockar med märgpipa och vilt om du packar ner lite finare kläder. Du som älskar kött ska kanske bege dig till Islington och puben The Pig and Butcher där de styckar köttet själva.

Hemma-hos-upplevelsen med säsongsbetonade tillbehör hittar du hos The Truscott Arms i Maida Vale som jag också blir sugen på men det finbs nog inte någon på listan som inte lockar. Det här är något för dig som är i London en söndag och vill se vad engelsk mat kan handla om. Alla har dessutom spännande ölsortiment.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog