Klassiskt engelska kläder i originell tappning

En av mina favoritbutiker är Joules där jag måste slinka in vid varje tillfälle och se vad som är nytt. Billigt är det inte alltid men ack så engelskt och med roligt egna kombinationer av klassiskt tweed och knallrosa som deras egna bilder får visa. Vem vill inte ha de här gummistövlarna för 25 pund som just nu finns i deras Outlet med något lägre priser än i butikerna.


123532_FLAG_A

Tom Joule startade som försäljare av kläder till hästmänniskor och andra på landet för sisådär 30 år sedan och tröttnade på färglösheten så han började sälja knallrosa gummistövlar vilka gick åt som smör i solsken och därmed skapades Joules som sedan några år tillbaka expanderar i brittiska städer. Jag har märkt hur de koncentrerar sig på välbärgade och pittoreska småstäder och inte finns i varken Manchester eller Birmingham (men däremot Leeds och London). Istället satsar man på Salisbury, York, Bath och liknande och öppnar sina butiker med gul front. Gult går igen i deras asiatiskt inspirerade shoppingväskor och klänningsmönster med fåglar och blommor som i det här exemplet för 40 pund:

O_MAUDE_SUNFLOR_A

Som sagt startade herr Joule med kläder för hästmänniskor och än idag finns en massa i ridstil för vad vore England utan denna klassiker. För inte så länge sedan skrev jag om tävlingarna i Burghley och de gör Joules en jätteskön hoodie-tröja för. Jag vet att den är fantastiskt skön eftersom jag har en likadan fast med tryck om Cornwall, köpt där nere. Här är annars en fullblodsscarf:
123564_HORSE_A

Apropå ryttare och andra utemänniskor så är ju tweed det klassiskt brittiska och här blir du inte heller besviken. I bekant murriga färger men också med färgklickar i fodren som du inte har sett på så många andra ställen. Kan du hosta upp 220 pund så varför inte slå till på den här som också finns i en brun nyans:


P_FIELDCOAT_NAVY_A

Utemotiven fortsätter om man tittar på deras sortiment utöver kläder för där hittar man brickor med grävlingar, muggar med harar och en massa annat och deras motto som ofta syns på tröjetiketter och påsar är ”Tried and trusted from shire to shore”. Allt väldigt lantligt alltså och med kläder för både dam, herr och barn (vi pratar inte unisex utan här är det romantiskt flickigt och lite tuffare pojkigt men just här kan jag förlåta dem eftersom allt följer ett historiskt mönster i hela stilen). De har fina brogues och kängor och är kända för sina bekväma mysstrumpor som gärna ges bort i present. Julens gåvor hittar man här också. Jag vet att jag snöat in lite på får men varför inte en jultröja för 80 pund – de levererar till Sverige för nio pund om du inte har vägarna förbi en butik:
P_SHAWN_XMSSHEP_A

Jag avslutar med en av mina favoriter men den har hittills känts för dyr för vad den är. För 45 pund får du den här somriga Joulesväskan med mina topp tre favoritplatser i hela Storbritannien med i samlingen (Edinburgh, St Ives och York).

O_JOULESTOTECANV_LTBLUE_A

4 kommentarer

  1. lenadyche · · Svara

    Joules finns i Monmouth! Men ska skam att säja att jag inte varit inne i affären. Det måste jag ju göra något åt snart!!!

    Gilla

    1. Haha, absolut! En hel del rätt dyrt men inspirerad blir man och det är bra kvalitet på det jag unnat mig.

      Gilla

  2. Kul analys av målgruppen! Det känns lite ”rejält och medvetet”. Jag har svårt att veta riktigt om Joules är ”tantigt” eller ”youth”? Men som du säger, det är jättefina presenter, femåringen har en vit kofta som jag köpte i Edinburgh som har superkvalite.

    Gilla

    1. Jag ser det som ett mellanting. Inte tillräckligt tantigt för att vara Jilly Cooper (nu fick jag en idé, hehe) men inte direkt ungdomligt heller. Rejält är det ju. Typiskt hästmänniskor men butiken i St Ives är fullsmockad utan hästar.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog