Gastropub på landet

I lilla mysiga Tealby utanför galoppstaden Market Rasen i Lincolnshire hittar man puben Kings Head som jag vill påstå är grevskapets mest kända gastropub, det vill säga en pub med ambitioner även när det gäller maten. Som en stor välkomnande sockerbit ligger den gamla puben från 1367 i en sänka nere vid en bäck och välkomnar vandrare och cyklister som just kommit över bron längs Viking Way i Lincolnshire Wolds. Hit kommer du för att koppla av och mobiltäckning kan du glömma vilket gör det till en social upplevelse att stanna här.

2013-05-11 14.30.48

Jag var här i våras och det är taxi från Market Rasen som gäller om du inte har bil men det är en prisvärd och vacker sträcka längs några av de ganska få kullar man hittar i det platta Lincolnshire.

Puben har öl från Marston’s och deras Pedigree slinker alltid ner tycker jag men visst finns det annat att välja på också. Du tar höger i farstun om du vill sitta vid dukade restaurangbord och vänster om du vill till pubdelen där det går precis lika bra att äta och där även hundar är välkomna som i så många landsortspubar.

Maken valde en Ploughmans vilken du kan se bild på i inlägget om denna typiska lunchrätt med frukt, bröd och kallskuret. Han som ätit mången sådan i livet var mycket nöjd med kvaliteten på råvaror och blandningen framför honom. Själv kände jag som helst äter LCHF och brukar vara mindre strikt i England hur ”twice cooked pork with Stilton” kunde vara min grej och det var det sannerligen. Det enda jag behövde göra var att välja om jag skulle äta potatisarna eller ej men det gjorde jag så goda som de var. Perfekt tillagat fläsk under ett generöst täcke av stilton gav mig nya matidéer. Mamma mia så gott det var!

2013-05-11 13.09.24
Så god att jag inte ens kunde fotografera med skärpa så glad blev jag av åsynen av detta

Det är möjligt att du inte erbjuds detta underverk eftersom den här puben alltså tar mat på allvar och byter meny efter säsong och stämning men jag lovar att du hittar något. Dyrt är det inte heller för det är mat sällan i jordbruksdistriktet Lincolnshire. Efter maten kan du ta en promenad bland alla vackra hus och hälsa på byns katter. Ett litet paradis för den som vill koppla av.

Uppdatering november 2022: För sisådär tio år sedan sålde Marsden puben och därför är ölen nu säkert än mer varierad.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog